Ako správne pripraviť lososa? Náš šéfkuchár vás to naučí!
Losos je momentálne čoraz používanejšou rybou v slovenských kuchyniach. Ľudia si čoraz viac obľúbili tradičnú japonskú pochúťku sushi a doma si pripravujú lososa na grile, zapekaného aj vysmážaného. Náš kuchár Gabo Kocák vás naučí, ako ho pripraviť čo najlepšie. „Ja ryby, či už je to losos alebo iná morská ryba, zo zásady pečiem vždy iba z jednej strany,“ prezrádza zásadnú podmienku správnej úpravy populárneho lososa. „Nezbavujte sa kože, iba ju narežte na troch miestach. To preto, aby sa ten tuk spiekol. Opekáme lososa práve z tej strany, z ktorej má kožu,“ dodáva Gabo.
Jeho ďalšie tipy a triky nájdete v archíve, kde na vás čaká najnovšia epizóda 15 min. kuchár! Sledujte nás opäť v nedeľu o 17:15 na JOJke!