Veľké hypermarkety alebo malé obchodíky: Kde by ste mali nakupovať potraviny?
Šéfkuchár Gabo Kocák, ktorého poznáte z jeho kulinárskej relácie 15 min. kuchár, každý týždeň prichádza na obrazovky televízie JOJ vždy s novými a skvelými receptami, ktoré majú niečo spoločné: dajú sa pripraviť ľahko a rýchlo – do 15-tich minút. Ich základom však zakaždým sú čerstvé a kvalitné suroviny. Nás preto zaujímalo, kam chodí nakupovať samotný šéfkuchár. Jeho odpoveď bola prostá, no komplexná zároveň: „Podľa toho čo.“
Jednou z najdôležitejšou súčastí každého varenia je ovocie a zelenina: „Ovocie a zeleninu nakupujem zásadne na trhu, v každom meste určite máte trh, na ktorom predávajú babičky čerstvú zeleninu.“ Druhá ingrediencia, ktorá je nepodstatná asi iba pre vegetariánov, však až taká bezproblémová nie je: „Problém je u nás ešte s mäsom. Najmä čo sa týka hovädzieho mäsa. Už sa u nás chovajú veľmi dobré plemenné kusy, problém je už iba v legislatíve, ktorá nedovolí dostatočnú dobu na zretie mäsa.“
Chcete vedieť viac? Pozrite si priložené video! Nezabudnite, že ďalšiu epizódu relácie 15 min. kuchár uvidíte dnes o 17:15 na JOJke!