Zdravá výživa zaujíma každého: Aké trendy nasleduje Gabo Kocák?
Zdravá výživa sa stáva podstatnou otázkou denne pre viac a viac ľudí. No trendy zdravej výživy sú pohyblivé a premenlivé. Čo bolo “zdravé” jeden deň, môže byť ďalši dokonca až škodlivé. Jedným z nespočetných príkladov zatracovaných a vyzdrvihovaných potravín sú vajíčka - tie sa pohybovali na škále od zakázanej po odporúčanú surovinu. My sme sa preto opýtali na názor nášho šéfkuchára a chceli sme vedieť, čo si myslí on o zdravej výžive.
Podľa Gaba Kocáka je najdôležitejšia kvalita surovín a potravín vo vašej kuchyni: ”V dnešnej uponáhľanej dobe je veľmi dôležité, čo jeme a ako jeme. Ten trend v zahraničí, biotrend sa dostáva pomaly aj ku nám. Aj u nás chcú ľudia vedieť, odkiaľ sú potraviny alebo mäso. Ľudia by sa mali o to zaujímať, odkiaľ sú potraviny. Mali by podporiť našich výrobcov a dodávateľov.” Ale aj on si dáva pozor na to, čo zje a na jeho jedálničku nájdeme niekoľko vyškrtnutých položiek. “Ja som z jedálnička úplne vyčlenil múku. Menej zemiakov a ryže a tie sacharidy. Jem veľa bielkovín, zeleniny a ovocia. Schudol som z 94 kíl na 81. Nevravím tomu dieta, ale jem s rozumom a dávam si pozor na to, čo jem,” priznáva.
Sledujte 15 min. kuchár už dnes o 17:15 na JOJke!