Urobte si doma pochúťku s názvom DUBAJSKÁ čokoláda: Recept na sladkosť, ktorá dobyla svet!
Azda ani neexistuje človek, ktorý by už nepočul názov dubajská čokoláda. Sladkosť, ktorá dobyla celý svet a ľudia sú ochotní stáť v potravinách v radoch len preto, aby si ukoristili aspoň jedno balenie. Sladkosť, za ktorú sú ľudia ochotní zaplatiť majland, hoci klasické čokolády stoja len desatinu z jej ceny. (pozn. red. - keď porovnávame cenu originálnej dubajskej čokolády a čokolád zo supermarketov).
Dubajská čokoláda skrátka spôsobila ošiaľ a všetci ju chcú ochutnať. Ak sa vám ju ešte nepodarilo uchmatnúť v obchode či na internete, nečakajte a vyrobte si ju doma. Suroviny sa už v dnešnej dobe dajú bez problémov zohnať a postup tiež nie je zložitý. Ideme na to?
Recept na pochúťku s názvom dubajská čokoláda
Potrebujeme:
-Horká alebo mliečna čokoláda
- maslo
- Arabské Kataifi cesto (dá sa kúpiť na internete, v špecializovaných predajniach alebo v supermarketoch v tematických týždňoch)
- Pistáciová pasta
- Pistácie
- soľ
- Tahini pasta
Postup:
Vo vodnom kúpeli si v kastróliku rozpustite mliečnu alebo horkú čokoládu – podľa toho, ktorá vám chuťovo viac vyhovuje. Vylejte ju do silikónových formičiek na čokoládu, prípadne do podlhovastej zapekacej nádoby zo skla, ktorú si vysteľte papierom na pečenie. Nezabudnite ňou „vyliať“ aj boky formičky či nádoby. Prebytočnú čokoládu vylejte naspäť do kastrólika. Vložte do chladničky, aby stuhla.
Teraz si pripravíme plnku. Kataifi cesto si rozdeľte na vrstvy a nakrájajte ich nadrobno. Pripomínať by to malo naše slovenské niťovky. Na panvici si rozpustite maslo, pridajte nakrájané kataifi cesto a osmažte dozlatista. Odstavte.
K osmaženému cestu pridajte pistáciovú pastu, štipku soli a nasekané pistácie. Takto pripravenú hmotu vylejte do formičiek alebo do sklenenej nádoby so stuhnutou čokoládou. Navrch vylejte zvyšnú čokoládu a nechajte v chladničke poriadne vychladnúť. Domáca dubajská čokoláda je hotová!
Ochutnali ste už dubajskú čokoládu?
- Áno 57%
- Nie 43%
Celkový počet hlasov: 229