Osvedčený recept na rýchle halušky: Zemiaky už nikdy nebudete musieť prácne strúhať!

Tradičné halušky patria k azda najobľúbenejším slovenským jedlám. Pravidelne sa vyskytujú v rodinných jedálničkoch a pripravujú sa na niekoľko spôsobov. Nevýhodou však je ich prácna príprava, pretože zemiaky musia byť dôkladne nastrúhané. Ak aj vás tento proces často odrádza, vyskúšajte náš overený recept!

Kto by už len vedel odolať lahodným haluškám s bryndzou či kyslou kapustou, ktoré sú preliate popraženou slaninkou? Mnohí si len predstavia tú vôňu a už sa im zbiehajú slinky. Potom si však predstavíme to prácne strúhanie a často si radšej necháme zájsť chuť. Ak je to aj váš prípad, skúste si pripraviť halušky podľa nášho osvedčeného a rýchleho receptu!

Recept na rýchle halušky bez strúhania zemiakov

Zemiaky si očistite, opláchnite a nakrájajte na kocky, ako keď ich idete variť ako prílohu. Vložte ich do mixéra, sekáčika či smoothie mixéra a rozdrvte ich na hrubšiu drvinu. Potom vezmite ponorný tyčový mixér a rozmixujte na jemnú hmotu. Celý proces trvá len zopár minút a zvládne ho naozaj každý.

Halušky Halušky Zdroj: Profimedia

​Do pripravenej hmoty už len pridajte múku a vytvorte cesto. Ak chcete, aby boli halušky vláčnejšie a mäkšie, nepridávajte soľ. Ak ale obľubujete trošku tuhšie halušky s definovanejším tvarom, pridajte do cesta soľ podľa chuti.

Zlepšovák pre dokonalú chuť

Ak máte radi výraznejšie chute, pridajte do cesta pretlačený strúčik cesnaku. Nebojte sa, halušky nebudú chutiť cesnakovo. Budú mať len príjemný „doťuk“, ktorý je vo výsledku veľmi lahodný.

Zdieľaj na facebooku