Osvedčený recept na rýchle halušky: Zemiaky už nikdy nebudete musieť prácne strúhať!
Kto by už len vedel odolať lahodným haluškám s bryndzou či kyslou kapustou, ktoré sú preliate popraženou slaninkou? Mnohí si len predstavia tú vôňu a už sa im zbiehajú slinky. Potom si však predstavíme to prácne strúhanie a často si radšej necháme zájsť chuť. Ak je to aj váš prípad, skúste si pripraviť halušky podľa nášho osvedčeného a rýchleho receptu!
Recept na rýchle halušky bez strúhania zemiakov
Zemiaky si očistite, opláchnite a nakrájajte na kocky, ako keď ich idete variť ako prílohu. Vložte ich do mixéra, sekáčika či smoothie mixéra a rozdrvte ich na hrubšiu drvinu. Potom vezmite ponorný tyčový mixér a rozmixujte na jemnú hmotu. Celý proces trvá len zopár minút a zvládne ho naozaj každý.
Do pripravenej hmoty už len pridajte múku a vytvorte cesto. Ak chcete, aby boli halušky vláčnejšie a mäkšie, nepridávajte soľ. Ak ale obľubujete trošku tuhšie halušky s definovanejším tvarom, pridajte do cesta soľ podľa chuti.
Zlepšovák pre dokonalú chuť
Ak máte radi výraznejšie chute, pridajte do cesta pretlačený strúčik cesnaku. Nebojte sa, halušky nebudú chutiť cesnakovo. Budú mať len príjemný „doťuk“, ktorý je vo výsledku veľmi lahodný.