Super recept nielen pre tých, čo neradi varia: Rýchly obed alebo teplá večera za 15 minút!

Potrebujete si rýchlo navariť? Vyskúšajte tento super recept, ktorý máte hotový doslova za 15 minút. Toto jedlo je nielen veľmi rýchlo hotové, ale je aj nesmierne chutné a dá sa servírovať ne mnoho spôsobov!

Niektorí ľudia si varenie užívajú a neprekáža im, ak majú v kuchyni stráviť veľa času. Pre iných je to len nevyhnutná súčasť života, pretože niečo jesť musia. Ďalší by zas aj radi varili zdĺhavejšie recepty, no nie vždy na to majú čas. Nech už patríte do ktorejkoľvek kategórie, tento recept si určite zamilujete!

Rýchly obed alebo super večera za 15 minút

Toto jedlo by sme pracovne mohli nazvať ako zeleninovo-strukovinový perkelt. Môžete ho zjesť samostatne s chlebíkom či so zemiakmi alebo s hranolkami, ale použiť ho môžete aj ako prílohu k zemiakovým či cuketovým plackám, so zredukovanou omáčkou ako náplň do tortilly či ako hmotu na hrianky.

Rýchly obed alebo teplá večera Rýchly obed alebo teplá večera Zdroj: Profimedia

Potrebujeme:
Cibuľa
Cesnak
Olej
Mrkva
Cuketa
Biela fazuľa v paradajkovej omáčke v konzerve
Soľ
Muškátový oriešok

Postup:
Očistite a opláchnite zeleninu a nakrájajte ju – cibuľu a cesnak nadrobno, mrkvu a cuketu na trošku väčšie kocky. Na panvici alebo v hrnci si rozpáľte trochu oleja a pridajte mrkvu. Keď sa pekne orestuje a olej sa zafarbí, pridajte cibuľu a na záver cesnak.

Rýchly obed alebo teplá večera Rýchly obed alebo teplá večera Zdroj: Profimedia

​Odstavte, pridajte cuketu a podlejte vodou. Pár minút poduste a následne pridajte bielu fazuľu v paradajkovej omáčke z konzervy. Jemne premiešajte a podľa chuti dosoľte. Na záver pridajte tri štipky muškátového orieška, ktorý jedlu dodá dokonalú chuť.

Zlepšovák na záver

Ak chcete, k surovinám môžete pridať pre vôňu a chuť slaninku, klobásku, prípadne marinované tofu, cherry paradajky či nakrájanú šunku. Skrátka – pridať a využiť môžete všetko, čo vám „zostalo“ v chladničke.

Rýchly obed alebo teplá večera Rýchly obed alebo teplá večera Zdroj: Profimedia

Zdieľaj na facebooku