Milujete PISTÁCIOVÝ krém, no príde vám predražený? TAKTO si ho doma pripravíte lacnejšie!
Relácia Bez servítky opäť prináša chutný tip do vašej kuchyne. Tentokrát si podľa receptu z epizódy môžete pripraviť pistáciový krém, ktorý nielenže chutí lepšie ako ten z obchodu, ale aj vás vyjde lacnejšie. A čo je najlepšie - neobsahuje žiadne umelé látky. V piatok ho vo svojej kuchyni pripravil Richard Sulík, ktorého dezert všetkých milo prekvapil!
Trúfate si navariť za 3000 eur? Okrem 1000 eur za účasť si ako výherca môžete odniesť ďalších 2000 eur! Ak si na výzvu trúfate, prihláste sa TU ešte dnes!
Suroviny, ktoré budete potrebovať:
150 g pistácii
150 g mascarpone
3 žĺtka
60 g krupicového cukru
50 ml rumu
A takto budete postupovať:
Pistácie bez šupky dáte vysušiť na pätnásť minút do rúry na 140 stupňov. Potom ich rozsekáte v mixéri, pridáte mascarpone a rozmixujete dohladka. Tri žĺtka dáte do mixéru intenzívne mixovať s cukrom a po piatich minútach pridáte 50 ml rumu. Do takto vymiešaného krému pritáme rozsekané pistácie s mascarpone a vypracujete hladký krém. Skvele bude chutiť nielen samotný, ale aj ako náplň do pečiva či na ochutenie obľúbenej kaše!