Ako na dokonalé hovädzie LÍČKA? Inšpirujte sa receptom z Bez servítky!
V závere týždňa v Bez servítky pripravil profesionálny kuchár Eduard skvelé a inšpiratívne menu. Najväčší úspech zožali práve hovädzie líčka, za ktoré od jednej zo súperiek dokonca dostal Edo pusu na líce. Či boli také dobré, môžete zistiť na vlastnej koži, ak si ich pripravíte podľa tohto receptu.
Trúfate si navariť za 3000 eur? Okrem 1000 eur za účasť si ako výherca môžete odniesť ďalších 2000 eur! Ak si na výzvu trúfate, prihláste sa TU ešte dnes!
Suroviny:
hovädzie líčka
farebné korenie
olej
koreňová zelenina
cibuľa
cesnak
paradajkový pretlak
bobkový list
červené víno
brusnice
rozmarín
Postup:
Hovädzie líčka odblaníme a okoreníme farebným korením z oboch strán. Následne líčka sprudka orestujeme z každej strany na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Opečené mäso odložíme a vo výpeku orestujeme aj koreňovú zeleninu pár minút. Do hrnca pridáme aj cibuľu, cesnak a ešte chvíľu restujeme. Nakoniec pridáme paradajkové pyré, bobkové listy a podlejeme červeným vínom. K zelenine opäť' pridáme aj mäso a varime pokiaľ mäso nebude mäkké. Na konci mäso vytiahneme, šťavu prepasírujeme a pridáme do nej brusnice a rozmarín a redukujeme.