Čo upiecť na Veľkú noc? Júlia Ovšáková z Bez servítky má pre vás dokonalý recept!

Júlia Ovšáková okúzlila divákov v Bez servítky svojím pečením a má pre vás aj jeden tip, ktorý sa zíde na Veľkú noc!

Júlia Ovšáková sa v súkromí venuje pečeniu dokonale vyzerajúcich zákuskov. Svojím sladkým receptom okúzlila aj divákov TV JOJ. Ak sledujete jej sociálne siete, možno ste už od nej skúšali niektorý z receptov. Našli sme aj taký, ktorý očarí každého na Veľkú noc. Ide o náročnejšie pečenie, no určite pochutí každému hosťovi, ktorí sa u vás objaví počas nadchádzajúcich sviatkov!

Tvar Veľkej noci

Julka veľkonočné tartaletky vytvarovala do autentického výzoru. Ako sladké vajíčka očaria každého hosťa. Je len na vás, aký tvar zvolíte, ak máte v sebe kreativitu, určite sa vybúrte aj takto veľkonočne! 

Na veľkonočné tartaletky budete potrebovať:

Cesto:

70 g práškového cukru
150 g hladkej múky  
15 g kakaa  
100 g masla 
1 vajíčko

Ganáš z horkej čokolády a kokosu:

50 ml smotany na šľahanie  
100 g 85 % čokolády  
15 g opražených kokosových lupienkov  

Karamelové vlasy:

200 g kryštálového cukru

Vajíčko:

200 ml ananásového džúsu  
50 ml marakujového pyré
250 ml smotany na šľahanie 
70 g glukózy
3 a pol plátkov želatíny
250 g bielej čokolády 

Júlia Ovšáková Júlia Ovšáková Zdroj: IG/julkinedobroty

Postup:

Všetky suroviny na cesto poriadne vymiešajte. Nechajte chladiť aspoň 30 minút v chladničke. Po vychladnutí vytvarujete vo formičkách tartaletky a pečte pri 200 °C približne 10 až 15 minút. 

Pripravte ganáš: Zohrejte smotanu a zalejte ňou nalámanú čokoládu. Ponorným mixérom rozmixujte, pridajte kokos a nechajte vychladnúť. Medzitým zohrejte ananásový džús, marakujové pyré a glukózu. Želatínu dajte napučať do vody a pridajte ju do zohriatej zmesi. Nechajte vychladnúť. Smotanu vyšľahajte a spojte s 3/4 vychladnutej zmesi. Nalejte do formy a dajte zmraziť. Po zmrazení zalejte rozpustenou čokoládou. Zvyšok marakujovo-ananásovej zmesi nalejte do vajíčkových formičiek a nechajte stuhnúť.

Pripravte karamelové vlasy: Z cukru urobte karamel a nechajte ho trochu vychladnúť. Na plech dajte papier na pečenie a uložte dve varešky na obe strany. Rýchlym pohybom smerujte lyžicu so stekajúcim karamelom od varešky k vareške, kým sa nevytvoria "vlasy". Pripravené tartaletky naplňte vychladnutou ganášou a stuhnutou želatínovou zmesou. Navrch položte vajíčko, okolo ktorého pridajte karamelové vlasy. Na ozdobu použite opražené kokosové lupienky a jedlé kvietky podľa fantázie.

​Recept je z Instagramu @julkinedobroty.

Archív Bez servítky nájdete na JOJ PLAY!

Sledujte Bez servítky pracovné dni o 17:50 na JOJke!

Zdieľaj na facebooku