Ktoré recepty si vás získali najviac v uplynulej sezóne Bez servítky? TOTO musíte ochutnať!

Od septembra do júna ste mohli vidieť desiatky chutných receptov v Bez servítky. My sme pre vás vybrali tie, ktoré ste si najčastejšie otvorili a možno už aj vyskúšali u vás doma. Z každej kategórie vyberáme po tri, no vy si na stránke s receptami môžete prezrieť ďalšie a nájsť váš, možno nový obľúbený!

Ak sa neviete rozhodnúť medzi polievkou a predjedlom, môžete vyskúšať oboje s chutnými receptami z Bez servítky. V prípade polievok na plnej čiare vyhral tradičný český recept. Kulajda možno patrí k chladnejším dňom, ale také sa určite nájdu aj v lete. Niečo z východnej časti našej malebnej krajiny oceníte možno niekde na chalupe. Mačanka nie je síce známe vo všetkých našich regiónoch, no určite si vás získa týmto receptom. Pomyselné striebro za najlepšiu polievku tejto sezóny Bez servítky získava tradičný demikát. V prípade predjedál u vás vzbudil najväčší záujem recept od profesionálneho kuchára so vzácnou hľuzovkou. Ak vaše srdce baží po letnej dovolenke v Grécku, týmto pokrmom sa k tomu priblížite. Kombinácia predjedla a polievky uzatvára recept od našich južných susedov!

Zdroj: TV JOJ

Prechádzame k hlavným chodom, z ktorých bolo ťažké vyberať, pretože niektoré delilo skutočne len zopár kliknutí. Možno vás neprekvapí, že Slováci, ale aj Česi, milujú vyprážaný syr. Volovec možno tak často nevyprážate, no rozhodne to za skúšku stojí. Ak ste ešte neskúšali pyré z koreňovej zeleniny, určite vás osloví v tomto recepte. S mäskom to bude jedná báseň. A do tretice ďalší tradičný recept - hovädzí guláš s hrnčekovým knedlíkom.  

Zdroj: TV JOJ

Najlepšia sladká bodka na záver? Recept, ktorý si odložíte možno skôr na jesennejšie dni. Orieškovo-medový koláč spôsobí v ústach hotovú rozkoš. Aj čokoládový koláč môže získať letnú príchuť. V tomto recepte ho kuchár ozvláštnil grepom a zázvorom a získal skvelú šťavnatú chuť, ktorú môžete ochutnať aj vy doma. Hovoria vám niečo cannoli? Ide o sicílsku delikatesu, ktorú môžete dochutiť podľa fantázie. Ak sa však chcete preniesť do Talianska, ricotta, pistácie a čokoládu budú istotou. Ktorý recept si vás získal najviac?

Zdroj: TV JOJ

Sledujte reprízy Bez servítky pracovné dni o 14:20 a 17:50 na JOJke!