Uvarte si s Bez servítky: Dokonalé letné polievky, ktoré si pripravíte zo sezónnej zeleniny!

Relácia Bez servítky má síce letnú pauzu, recepty zo starých epizód si však stále môžete prezerať na našej stránke. Tentokrát sme pre vás pripravili súhrn polievok, ktoré sú na leto ako stvorené!

Ak patríte k tým šťastlivcom, ktorí majú v lete k dispozícii prísun čerstvej zeleniny a ovocia, určite oceníte chutné recepty na polievky. Samozrejme, ani kúpená zelenina nebude zlou voľbou, ak chcete tieto chutné jedlá pripraviť u vás doma. Paradajky patria síce k celoročnej zelenine, určite však oceníte ich "letnú chuť". Paradajkové polievky patria medzi najobľúbenejšie z našej relácie a kuchári ich často volia ako prvý chod. Úspech mala napríklad taká z pečených paradajok. Pridaním kokosového mlieka bude jej chuť netypická a ocenia ju aj tí, čo nemôžu laktózu. Bez mlieka je tu tiež jeden recept, ktorý rovnako pripravíte z pečenej zeleniny. 

Ak ste fanúšikmi kukurice, recept z tejto zeleniny nemôže v lete chýbať na vašom stole. Môžete využiť práve tú čerstvú kukuricu, ktorej chuť ešte o niečo zvýrazní tento pokrm. Tekvice nie sú pre každého, no možno máte napriek tomu radi hokkaido, z ktorej krém zahreje na jeseň či v zime, ale ani v lete to nebude zlá voľba. Hlavne, ak máte k dispozícii čerstvú tekvicu. Ešte jeden recept na záver - z pečenej zeleniny - ocenia tí, čo majú radi pestrosť chutí! 

Zdroj: unsplash.com

Na nové epizódy Bez servítky sa môžete tešiť už čoskoro!