Tradičné jedlo v modernom šate: Pripravte si východniarske holúbky podľa Fera Sedláka!

Obľúbená kuchárska šou Bez servítky sa po letnej pauze vracia na obrazovky JOJky vo veľkom štýle. Počas úvodného týždňa sa k sporákom postavia kuchárske špičky František Sedlák, Dávid Géczy, Jakub Biro, Marek Ortha a Robert Tatai. Rozhodne sa tak bude na čo pozerať a čím sa inšpirovať. Ako, napríklad, pri tradičných východniarskych holúbkoch v zmodernizovanej verzii!

Takzvané holúbky sú jedným z najtradičnejších jedál východného Slovenska, ktoré sa podáva na svadbách či na dôležitých oslavách. Kombinácia dobre ochuteného mletého mäsa s ryžou, kyslej kapusty, varených zemiakov a paradajkovej omáčky je skrátka obľúbenou klasikou. Nuž, a presne tento tradičný pokrm sa rozhodol svojim hosťom servírovať aj František Sedlák v pondelkovej časti Bez Servítky. Pripravil ho však v zmodernizovanej verzii, ktorá na prvý pohľad so spomínanými holúbkami nemá nič spoločné. Zachoval ale všetky suroviny a chute, takže výsledkom bolo mimoriadne chutné a zaujímavé jedlo. Vyskúšate ho aj vy?

Bez servitky - vychodniarske holubky Zdroj: TV JOJ

Sledujte obľúbenú reláciu Bez servítky každý pracovný deň o 17:50 na JOJke!