Banány s tuniakom a salámou? Kubánsky recept z Bez servítky zmení váš názor na sladké ovocie!

V Bez servítky ste tento týždeň mohli vidieť variť Kubánku Glendu, ktorá hosťom sprostredkovala chute svojej domoviny. A tí sa len divili, keď im na stole pristali banány na slano!

Ak ste svetaznalí, viete, že tropické banány nie sú sladké, nie sú to tie banány, čo poznáme z pultov supermarketov. Takýto banán zoženiete u nás len ťažko. Keďže je však Glenda z Kuby, má svoje zdroje a chuť tohto ovocia, ktorú bežne nepoznáme, sprostredkovala aj svojím hosťom v Bez servítky. "To nie sú vlastne banány, ale plantain sa to volá," prezradila Glenda, o aký druh banánu ide. "To nemôžeš jesť surové, lebo si zlomíš zub, to sa musí piecť. Vždy," upozornila tiež. Na Kube túto suroviny využívajú podobne a často ako my napríklad zemiaky. "Myslím si, že kubánska kuchyňa je veľmi chutná. Je to bomba na jazyku," prezradila rodená Kubánka!  

Trúfate si navariť za tisíc eur? Okrem tisícky ako výherca si za účasť odnesiete ďalších 1000 eur! Ak si na výzvu trúfate, prihláste sa TU ešte dnes!  

Zdroj: TV JOJ

Pravdou je, že tento experiment možno neulahodí slovenským jazykom. Ak však radi skúšate chute celého sveta a aj niečo nezvyčajné, je to dokonalý recept pre vás. Glenda v Bez servítky plnila banány skutočne nezvyčajne - tuniaková nátierka či sušená saláma. Suroviny, s ktorými prepojíte banán sú len na vašej voľbe a chutiach. Následne túto banánovo-slanú zmes vypražila. Celý recept a postup nájdete na stránke joj.sk pod názvom Kubánska opekačka zo stromu.

Zdroj: TV JOJ

Sledujte Bez servítky pracovné dni o 17:50 na JOJke!