Bylinky miesto prípitku a žiadna klobása? TOTO "vyvážené" menu Anička len tak neprekusne!

Tento týždeň v Bez servítky vidíme poriadnu dámsku jazdu. V zostave nechýba Anička Bučková, ktorá má v otázkach jedla jasno. Ak v v ňom chýba mäso, ostane poriadne sklamaná. Dnešné menu nebude zrovna podľa jej chutí!

Merita má blízko k ženskej kráse aj bytovej estetike Jej dom je zariadený podľa dobrých energií, no najmä vlastného štýlu. Štýlový domček pri vode vyzerá skutočne ako niekde na dovolenke. Svojím hostkám priblíži balkánsku kuchyňu prostredníctvom prvého receptu, ktorým bude ajvar. Špecialita, ktorá prenesie dámy na chvíľu k moru. Merita nenaloží hostkám jedlo zvlášť na taniere, ale naberať si budú môcť podľa svojho gusta. Takéto jedenie je typické pre Balkán. Keď je rodina z jedného taniera, neháda sa toľko. Chutiť bude prekvapivo aj dámam, ktoré sa s týmto jedlo ešte nestretli. Zlatka si bude želať, aby ostal ajvar na stole po celý čas, ak by mala naň znova chuť. Namiesto prípitku v podobe tvrdého alkoholu dnes naštartujú trávenie rôzne druhy byliniek, ku ktorým má hostiteľka blízko. To už bude mať Anička Bučková prvú námietku. Ako môže začať jesť bez poriadnej slivovice? 

Trúfate si navariť za tisíc eur? Okrem tisícky ako výherca si za účasť odnesiete ďalších 1000 eur! Ak si na výzvu trúfate, prihláste sa TU ešte dnes!

Zdroj: TV JOJ

Ajvar síce ulahodí chutiam dám, no Aničke bude chýbať kus mäsa už pri predjedle. "Voľajaké klíčky vidím, ja nie som vegetariánka. Ja mám rada poriadny kus mäsa," zaznie z úst nespokojnej hostky, ktorá by si k ajvaru dopriala ešte kus klobásy. "Na čo svine chovám? Na okrasu? Nie len na bylinkách a zelenine, veď by sme poodpadávali. Nie som koza,"  povie svoj názor hladná po predjedle. Našťastie pre Aničku, druhý chod bude mäsitý. Pôjde však o kuracie, ktoré dostatočne nenaplní očakávanie pani Bučkovej. Ďalší problém nastane, keď si nebude Anička istá pôvodom húb. Pôjde o ázijské huby, ktoré by v lese hľadala len márne. "Neochutnám ani za svet, to ma nedonútia," povie narovinu a dotkne sa tým Merity. Takéto vyvážené menu by si nejeden doprial aj v lepšej reštaurácií, no dámy, ktoré si zvyknuté na domácu slovenskú stravu ostanú po dezerte mierne sklamané! 

Sledujte Bez servítky pracovné dni o 17:50 na JOJke!