Hlavné jedlo: Pre malých aj pre starých

Hlavné jedlo: Pre malých aj pre starých

Prívarok z hrášku, lesných hríbov a zemiakov, wagyu fašírka, hríbová pena.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Prívarok:

Nakrájané zemiaky si uvaríme vo vode so sušenými hríbmi do mäkka. vykutíme kyslou smotanou, soľou, korením, octom a vymixujeme do hladka, v zvlášť vode si zblanžírujeme zelený sladký hrášok. Pri podávaní zmiešame omáčku v správnom pomere s ostatnými surovinami a finálne vykutíme. podávame za tepla.

Zemiakovo hríbová pena:

Nakrájane zemiaky si uvaríme vo vode so sušenými hríbmi do mäkka. vychutíme kyslou smotanou, soľou, korením, octom a vymixujeme do hladka, zmes dáme do sifónovej fľaše a vložíme plynovú bombu.

Zdroj: TV JOJ

Fašírky z wagyu maska:

Orezy z wagyu sviečkovice si rozomelieme v mlynčeku. Cibuľu si zatestujeme na oleji spolu s cesnakom a tymianom. ked je cibuľa do zlatista celu zmes rozmixujeme do hladka ponorným mixérom. na kocky nakrájame toastov chlieb. všetky zmienene suroviny zmiešame a vychutime soľou, korením, drveným kmínom a bylinkami. pridáme troška mlieka na dosiahnutie správnej konzistencie. vygúľame rovnomerne guličky. obaľujeme v klasickom trojobale. muka/ vajcia/ panko struhanka. Vypražíme vo fritéze.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku