Hlavné jedlo: Naložený hrudník

Hlavné jedlo: Naložený hrudník

Kačacie prsia s figami a jablkovou omáčkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

-kačacie prsia 2 ks

-soľ

-mleté čierne korenie

-čerstvé figy 6 ks

Omáčka:

-hladká múka ČL

-jablkový džús 1DL

-červené víno 1DL

-med PL

-balzamico ocot 1ČL

-kurací vývar 1DL

Príloha:

-pečené zemiaky

-zelené fazulky

Zdroj: TV JOJ

Príprava:

Rúru rozohrejeme na 200 °C. Figy umyjeme, necháme odkvapkať a rozrežeme na štvrtiny. Kačacie prsia umyjeme a narežeme kožu do tvaru mriežky. Prsia z oboch strán osolíme, okoreníme. Studenú panvicu položíme na sporák. Do nej vložíme prsia kožou dole (nepridávame žiaden tuk) a zapneme stredný plameň. Prsia pomaly pečieme na spodnej strane, až kým nezačnú púšťať tuk a koža nebude zlatohnedá a chrumkavá. Potom obrátime, necháme zatiahnuť. Prsia premiestnime do zapekacej misky alebo na pekáč (kožou nahor), pridáme figy a dáme piecť do rúry 6 až 8 minút (200 °C). Horúce prsia položíme na drevenú dosku, kde ich necháme vychladnúť aspoň 10 minút. Medzitým si do výpeku na panvici primiešame trochu múky (1 PL) a necháme zapražiť. Zápražku postupne rozriedime džúsom, vínom, medom, octom a nakoniec vývarom. Omáčku necháme zredukovať na cca polovicu pôvodného objemu. Prsia s figami podávame preliate horúcou omáčkou. Ako príloha poslúžia zelené fazuľky, ktoré prevaríme 5min a potom opečieme na panvici. Ja som dala prílohu v šupke 15 min, prevarené zemiaky, ktoré som nakrájala na kolieska a dala zapiecť do rúry na 200 C do chrumkava.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku