Dezert: Nie do pesta, ale cesta!

Dezert: Nie do pesta, ale cesta!

Špenátový koláč s čučoriedkami a šľahačkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Korpus

-5 vajíčok

-hladka múka 260 g

-kryštál cukor 150 g

-baby špenát 100 g

-olej 1a1/2 DL

-prášok do pečiva 1 ČL

-citrón pár kvapiek

-čučoriedky 200 g

Domáca šľahačka (krém): 

-mlieko 1,5 % 4 DL

-cera 200 g

-maslo 100 g 

-kryštál cukor 90 g

-vanilínový cukor 1KS

-žĺtok 1KS

Zdroj: TV JOJ

Príprava:

Mlieko, ceru, maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtok dáme do hrnca na miernom ohni zohriať cca na 80 C a roztopiť. Potom dať do mixéra a šľahať 3 minúty. preliať do hrnca (hlbokej misky) a dať do chladničky vyšľahať mixérom do zhustnutia. Na piškótu si vymixujeme baby špenát s olejom. bielka vyšľaháme s cukrom a žĺtka iba primiešame. Potom prilejeme zelený olej do ktorého prekvapkáme citrón kvôli farbe. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Pečieme na menšom plechu vymastenom maslom a vysypaný polohrubou múkou na 180C 25 až 30 minút. Čučoriedky dáme do hrnca na oheň s 3PL kryštálového cukru a povaríme asi 3 minúty. Potom túto zmes aby sme nemali šupky ani zrnka cez sitko prepasírujeme. Na piškótu natrieme trošku čučoriedkovej hmoty (môžeme použiť aj čučoriedkový džem) potom vyšľahaný krém a na krém lyžičkou nanesieme malé kôpky čučoriedkovej hmoty ktorú špajľou, potom rozotrieme do krému a vznikne nám páskový rozpitý vzor.

 

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku