
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Omáčka:
Koreňová zelenina (mrkva, stopkový, zeler)
Cibuľa (červená, biela)
Pretlak
Lúpané paradajky
Cesnak
Bobkový list
Tymián
Nové korenie
Soľ
Cukor (optional)
Vývar/bujón
Červené víno
Mäso:
Mäso ossobuco (hovädzie/telacie lýtko)
Hladká múka
Soľ
Čierne korenie
Zemiakové pyré:
Zemiaky
Mlieko
Maslo
Soľ
Parmezán/grana padano
Muškátový orech
Postup:
Mäso nasolím a nakorením, obalím v hladkej múke a sprudka zatiahnem na oleji. Vyberiem a vložím do Jánskej misy. Ak v oleji nie sú spálené časti múky orestujem v ňom rozpučený cesnak, cibuľu a koreňovú zeleninu. Do zeleniny dám pretlak a lúpané paradajky. Pridám tymian, nové korenie, cukor a bobkový list. Pridám cca 2dcl vína a nechám prevariť. Mäso zalejem omáčkou zavriem a pečiem na 200 stupňov približne 2 hodiny. Uvarené zemiaky pretlačím cez pretláčadlo. V mlieku rozpustím maslo. Rozpustené maslo s mliekom vylejem do zemiakov, pridám muškátový orech, syr a metličkou vymiešam do jemného pyré. Podávam s nasekaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou.