Hlavné jedlo: Okolo svojej vlastnej osi

Hlavné jedlo: Okolo svojej vlastnej osi

Osso buco na koreňovej zelenine so zemiakovým pyré.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Omáčka:

Koreňová zelenina (mrkva, stopkový, zeler)

Cibuľa (červená, biela)

Pretlak

Lúpané paradajky

Cesnak

Bobkový list

Tymián

Nové korenie

Soľ

Cukor (optional)

Vývar/bujón

Červené víno

Mäso: 

Mäso ossobuco (hovädzie/telacie lýtko)

Hladká múka

Soľ

Čierne korenie

Zemiakové pyré: 

Zemiaky

Mlieko

Maslo

Soľ

Parmezán/grana padano

Muškátový orech

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mäso nasolím a nakorením, obalím v hladkej múke a sprudka zatiahnem na oleji. Vyberiem a vložím do Jánskej misy. Ak v oleji nie sú spálené časti múky orestujem v ňom rozpučený cesnak, cibuľu a koreňovú zeleninu. Do zeleniny dám pretlak a lúpané paradajky. Pridám tymian, nové korenie, cukor a bobkový list. Pridám cca 2dcl vína a nechám prevariť. Mäso zalejem omáčkou zavriem a pečiem na 200 stupňov približne 2 hodiny. Uvarené zemiaky pretlačím cez pretláčadlo. V mlieku rozpustím maslo. Rozpustené maslo s mliekom vylejem do zemiakov, pridám muškátový orech, syr a metličkou vymiešam do jemného pyré. Podávam s nasekaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a citrónovou kôrou.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku