Dezert: Rozpálený už v zárodku

Dezert: Rozpálený už v zárodku

Créme brulée.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Smotana 33 % 750 ml

Vanilkový lusk

Vajíčka 6 ks

Kryštálový cukor 90 g

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Vanilkový lusk narežem, vyberiem semienka, zvyšok prerežem na polku. V hrnčeku zohrejem smotanu do ktorej pridám semienka a zvyšok lusku. Smotanu zohrievam na približne 65 stupňov. V pripravenej miske si vyšľahám cukor spolu so žĺtkami zo 6 vajec. Zohriatu smotanu vylejem do misky s penou z vajíčok a cukru. Cez jemné sitko precedím zmes do ďalšej nádoby. Do rýchlovarnej kanvice dám zohriať vodu. Misky na creme brulee vložím do hlbšieho pekáča a krém lejem po rysku. Do plechu nalejem vriacu vodu z kanvice do cca 1/2 misiek. Pečiem na cca 150 stupňoch približne 35 minút. Po upečení nechám krém aspoň hodinu chladnúť vonku alebo v chladničke. Pri podávaní nasypem na stuhnutý krém cukor a flambovacou pištoľou spravím karamelovú škrupinu.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku