
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Smotana 33 % 750 ml
Vanilkový lusk
Vajíčka 6 ks
Kryštálový cukor 90 g
Postup:
Vanilkový lusk narežem, vyberiem semienka, zvyšok prerežem na polku. V hrnčeku zohrejem smotanu do ktorej pridám semienka a zvyšok lusku. Smotanu zohrievam na približne 65 stupňov. V pripravenej miske si vyšľahám cukor spolu so žĺtkami zo 6 vajec. Zohriatu smotanu vylejem do misky s penou z vajíčok a cukru. Cez jemné sitko precedím zmes do ďalšej nádoby. Do rýchlovarnej kanvice dám zohriať vodu. Misky na creme brulee vložím do hlbšieho pekáča a krém lejem po rysku. Do plechu nalejem vriacu vodu z kanvice do cca 1/2 misiek. Pečiem na cca 150 stupňoch približne 35 minút. Po upečení nechám krém aspoň hodinu chladnúť vonku alebo v chladničke. Pri podávaní nasypem na stuhnutý krém cukor a flambovacou pištoľou spravím karamelovú škrupinu.