Hlavné jedlo: Beh okolo sveta

Hlavné jedlo: Beh okolo sveta

Výber steakov z celého sveta.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Výber stejkov:

Nízka roštenka (striploin) USDA Prime

Vysoká roštenka (rib-eye) Uruguaj

Sviečkovica (Fillet) Argentína

Kvetová špička ( Picanha) Španielsko

Nízka roštenka Wagyu (oblasť miyazaki) A5

Príloha:

- grilovaná zelenina (cuketa, kukurica, paprika, šampióny porto belo, lúsky hrasok, lusky fauzula, jarná cibulka)

- ⁠miešaný lístový šalát (mix listovy šalát, malinová zálievka

Zálievka:

- maliny

- ⁠citrón

- ⁠med

- ⁠olivový olej

- ⁠soľ

- ⁠korenie

Chimichurri:

- koriander

- ⁠petržlenová vňať hladká

- ⁠červená cibuľa

- ⁠oregano

- ⁠soľ

- ⁠korenie

- ⁠citrón

- ⁠červený vinný ocot

- ⁠olivový olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mäso posúdime nakrájame a môžeme grilovať, gril rozpálime na 200-250 stupňov, 300 g steak grilujeme na médium cca 13 min. Zeleninu nakrájame. Lúsky a patizón oblanšírujeme (do vriacej osolenej vody ponoríme zeleninu na 2 min. a ihneď schladíme). Takto nachystanú zeleninu dáme na rozpálenú panvicu s olejom, restujeme tak, aby dobré bolo. A necháme sa prekvapiť.

Chimmichury: .

Petržlenovú vňať, koriander a oregano najemno nasekáme. Pridáme nasekanú červenú cibuľu, ktorú sme marinovali v červenom vinnom octe a soli. Pridáme olivový olej. Dochutime citrónom, korením, soľou.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku