Dezert: Kypré tvary z Ameriky

Dezert: Kypré tvary z Ameriky

Lievance s mascarpone a zmrzlinou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

- mlieko plnotučné

- ⁠hladká múka

- ⁠vajce

- ⁠kypriaci prášok

- ⁠vanilkový cukor

- ⁠soľ

Plnka:

- mascarpone

- ⁠práškový cukor

- ⁠javorovy sirup

Zdroj: TV JOJ

Zmrzlina:

- smotana

- ⁠gaštanové pyré

- ⁠cukor

- ⁠rum

Ovocie: 

Do muky primiešame kypriaci prášok, vajce, cukor, mlieko, olej a vymixujeme do liateho cesta. Na rozpálenú panvicu pridáme pár kvapiek oleja a cesto robíme na miernom ohni, aby boli prepečené aj vo vnútri. Do mascarpone primiešame javorový sirup a práškový cukor. vymieňame do hladkého krému.

Zmrzlina: 

Rozmixujeme spolu smotanu, mlieko, gaštanové pyré, cukor s trochu rumu, vylejeme do zmrzlinovača a necháme miešať cca 20 min. Na zdobenie použijeme upečené pekanové orechy, suvidovanŕ gaštany, ovocie a javorový sirup.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku