
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Kačacie prsia:
• Kačacie prsia
• Rascu
• Vývar
• Kačacia masť
Pyré z červenej kapusty:
• 1 hlávka červenej kapusty
• 1 cibuľa
• 1 jablko
• 1 polievková lyžica octu
• 1 čajová lyžička rasce
• Voda
• 100 ml smotany na šľahanie
• 1 polievková lyžica bravčovej masti
Žemľová knedľa:
• 5 plátkov toastového chleba
• 1 šálka mlieka
• 70 g masla
• 2 šálky hladkej múky
• 1 čajová lyžička prášku do pečiva
• 2 vajcia
• Soľ
• Čerstvá petržlenová vňať
Postup prípravy:
1. Príprava knedle:
• Toastový chlieb nakrájame na malé kocky.
• Na panvici roztopíme maslo a zalejeme ním chlieb, pridáme aj dva žĺtky.
• Do zmesi pridáme hladkú múku, mlieko, soľ a nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec pridáme sneh z dvoch vyšľahaných bielok.
• Cesto dôkladne premiešame a napustíme do vopred vymastených šálok (do 3/4 výšky).
• Šálky zakryjeme alobalom a varíme v hrnci s vriacou vodou približne 25 minút.
2. Príprava pyré z červenej kapusty:
• Na masti orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita.
• Pridáme nakrájanú kapustu a krátko orestujeme.
• Podlejeme vodou, pridáme nastrúhané jablko, soľ a rascu.
• Po približne 30 minútach, keď kapusta zmäkne, pridáme ocot a ešte chvíľu povaríme.
• Zmes následne rozmixujeme na hladké pyré a počas mixovania pridáme smotanu na šľahanie, aby pyré malo jemnú a krémovú konzistenciu.
3. Príprava kačacích pŕs:
• Kačacie prsia vakuovo zabalíme so štipkou rasce, vývarom a kačacou masťou.
• Sous-vide (pri teplote58°C) ich varíme približne 1 hodinu. Po uplynutí tejto doby prsia vyberieme a na panvici ich opekáme ešte 10 minút, aby boli zlatisté a chrumkavé na povrchu.
4. Brusnicová omáčka:
• Brusnice ohrejeme v malom hrnci a rozmixujeme na jemnú omáčku.