Hlavné jedlo: Bez kostí a v kružnici

Hlavné jedlo: Bez kostí a v kružnici

Kačacie prsia s pyré z červenej kapusty, žemľová knedľa a brusnicová omáčka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Kačacie prsia:

• Kačacie prsia

• Rascu

• Vývar

• Kačacia masť

Pyré z červenej kapusty:

• 1 hlávka červenej kapusty

• 1 cibuľa

• 1 jablko

• 1 polievková lyžica octu

• 1 čajová lyžička rasce

• Voda

• 100 ml smotany na šľahanie

• 1 polievková lyžica bravčovej masti

Žemľová knedľa:

• 5 plátkov toastového chleba

• 1 šálka mlieka

• 70 g masla

• 2 šálky hladkej múky

• 1 čajová lyžička prášku do pečiva

• 2 vajcia

• Soľ

• Čerstvá petržlenová vňať

Zdroj: TV JOJ

Postup prípravy:

1. Príprava knedle:

• Toastový chlieb nakrájame na malé kocky.

• Na panvici roztopíme maslo a zalejeme ním chlieb, pridáme aj dva žĺtky.

• Do zmesi pridáme hladkú múku, mlieko, soľ a nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec pridáme sneh z dvoch vyšľahaných bielok.

• Cesto dôkladne premiešame a napustíme do vopred vymastených šálok (do 3/4 výšky).

• Šálky zakryjeme alobalom a varíme v hrnci s vriacou vodou približne 25 minút.

2. Príprava pyré z červenej kapusty:

• Na masti orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita.

• Pridáme nakrájanú kapustu a krátko orestujeme.

• Podlejeme vodou, pridáme nastrúhané jablko, soľ a rascu.

• Po približne 30 minútach, keď kapusta zmäkne, pridáme ocot a ešte chvíľu povaríme.

• Zmes následne rozmixujeme na hladké pyré a počas mixovania pridáme smotanu na šľahanie, aby pyré malo jemnú a krémovú konzistenciu.

3. Príprava kačacích pŕs:

• Kačacie prsia vakuovo zabalíme so štipkou rasce, vývarom a kačacou masťou.

• Sous-vide (pri teplote58°C) ich varíme približne 1 hodinu. Po uplynutí tejto doby prsia vyberieme a na panvici ich opekáme ešte 10 minút, aby boli zlatisté a chrumkavé na povrchu.

4. Brusnicová omáčka:

• Brusnice ohrejeme v malom hrnci a rozmixujeme na jemnú omáčku.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku