
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
vývar z holuba
jablkový cider
zelené jablká
maslo
mix húb (hliva, shitake, hliva ružová, ježovec koralovitý, hľuzovka, dubáky)
tymian, rozmarín
creme fraich
silný domáci bujón z diviny
vajíčko
lístkové cesto
Postup:
Pripravíme si silný vývar - v mojom prípade z holuba - aby som využila všetky časti z holuba. Kosti z vykosteného holuba si upečieme a dáme variť do vody so soľou, čiernym korením, bobkovým listom, ligurčekom, a sušenými dubákmi. Vývar varíme cca 5 hodín (pre to bude vývar predpripravený). Do hrnca si dáme vyvariť 800 ml jablkového cideru. Keď sa nám cider prevarí, tak si do hrnca prilejeme vývar, pridáme zelené jablko a necháme spolu prevariť. Zvlášť si do panvičky dáme maslo, na ktorom budeme opekať huby a jablko (mix rôznych húb, napríklad: hlivu kráľovskú, shiitake, hlivu ružovú, ježovec korálovitý, hľúzovku, dubáky). Každému podľa chuti. Keď sú huby orestované, spolu s tymianom a rozmarínom ich vložíme do polievky. Prevaríme a pridáme na zjemnenie créme fraîche a maslo. Necháme redukovať do potrebnej hustoty a pridáme silný domáci bujón z diviny. Následne polievku nalejeme do vysokých zapekacích misiek, pečieme s vajíčkom potretým lístkovým cestom. Pečieme pri teplote 185-190 stupňov cca 15 minút pred podávaním.