
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
2 hrnčeky špaldovej múky, 2 lyžičky škorice, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1/2 lyžičky soli, 1 hrnček oleja, 1/2 hrnček medu, 1 hrnček oleja, 3 vajcia, 1 hrnček drveného konzervovaného ananásu, 2 šálky najemno nastrúhanej mrkvy, 1 hrnček nasekaných vlašských orechov, 1 hrnček sušených posekaných hrozienok, 1 hrnček strúhaného kokosu, 1 čl vanilkového extraktu, maslo na vymastenie formy,
poleva:
1 hrnček práškového cukru, 1 lyžička vanilkového extraktu prípadne vanilkového cukru, smotanový syr
ozdoby:
orechy, mäta
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Zmiešame si suché suroviny: špaldovú múku, škoricu, sódu bikarbónu, soľ. V druhej miske si vymiešame mokrú zmes: olej, vajcia, med. Potom zmesi spojíme, poriadne premiešame a pridáme scedený ananás, nastrúhanú mrkvu, kokos, vanilkový extrakt, vlašské orechy a vanilkový extrakt. Zmes dôkladne premiešame. Zmes vylejeme do maslom vymastenej tortovej formy. Pečieme až kým sa torta neprepečie v strede približne 40 minút. Kým sa pečie torta pripravíme si polevu. Dohladka vymiešame smotanový syr s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Tortu necháme vychladnúť a potom ju rovnomerne potrieme polevou. Ozdobíme kúskami orechov a lístkami mäty.