
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
sviečková mäso
olivy
cesnak
cherry paradajky
rozmarín
soľ/korenie
olej
maslo
zemiaky
brokolica
muškátový orech
cibuľa
paradajkový pretlak
červené víno
smotana na varenie
Postup:
Sviečkovú zbavíme všetkého nepekného, odrezky nevyhadzujeme. Prudko opečieme na panvici zo všetkých strán a dajte na rošť. K mäsu pridáme olivy, strúčiky cesnaku, cherry paradajky, rozmarín. Rošt s mäsom dajte do rúry na 100 stupňov, pečte, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 59 stupňov, cca 2 hodiny. Vyrobíme si zemiakový gratin. Ošúpaný cesnak pokrájajte na štvrtiny, pridajte do smotany a prevarte. Ochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Odložte zo sporáka. Rúru vyhrejte na 180 °C. Okrúhlu zapekaciu formu vymastite maslom. Zemiaky očistite a pokrájajte alebo postrúhajte na tenučké plátky. Naplocho ich poukladajte do formy. Z ochutenej smotany vyberte cesnak a nalejte ju na zemiaky. Formu vložte do vyhriatej rúry a pečte 45 - 55 minút alebo pokiaľ zemiaky nie sú mäkké. Po upečení gratin vyberte z rúry a nechajte asi 10 minút odpočívať. Odrezky z mäsa spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou opražte na oleji, pridajte paradajkový pretlak a zalejte naberačkou červeného vína. Omáčku sceďte, zahustite studeným maslom a naložte na tanier ako prvú, aby bolo dobre vidieť tú krásnu ružovú farbu mäsa.