
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
žĺtky
smotana na šľahanie
cukor
vanilkový struk
Postup:
Smotanu dajte do hrnca, vyškrabte do nej dreň z vanilkového struku a zohrejte na 65 až 70 stupňov. Zatiaľ vymiešajte žĺtky s cukrom, aby sa cukor rozpustil. Trochu smotany nalejte počas miešania k žĺtkom a po pár sekundách dolejte zvyšok, pokojne aj s vanilkovým strukom. Ešte chvíľu premiešajte a sceďte, najlepšie do toho hrnca, v ktorom ste varili smotanu, bude ešte teplý. Pripravte zapekacie formičky, nalejte do nich krém a dajte to piecť. Formičky dajte do hlbokého plechu, do ktorého zpolovice nalejete vodu. Pečte presne 35 minút, povrch by mal byť jemne hnedý. Nechajte vychladnúť a potom v chladničke poriadne stuhnúť, najmenej 4 hodiny. Na servírovanie posypte créme brulée cukrom, vytiahnite plameňomet a cukor skaramelizujte pred hosťami.