Dezert: Volajme 150!

Dezert: Volajme 150!

Créme Brulée.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

žĺtky 

smotana na šľahanie

cukor

vanilkový struk

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Smotanu dajte do hrnca, vyškrabte do nej dreň z vanilkového struku a zohrejte na 65 až 70 stupňov. Zatiaľ vymiešajte žĺtky s cukrom, aby sa cukor rozpustil. Trochu smotany nalejte počas miešania k žĺtkom a po pár sekundách dolejte zvyšok, pokojne aj s vanilkovým strukom. Ešte chvíľu premiešajte a sceďte, najlepšie do toho hrnca, v ktorom ste varili smotanu, bude ešte teplý. Pripravte zapekacie formičky, nalejte do nich krém a dajte to piecť. Formičky dajte do hlbokého plechu, do ktorého zpolovice nalejete vodu. Pečte presne 35 minút, povrch by mal byť jemne hnedý. Nechajte vychladnúť a potom v chladničke poriadne stuhnúť, najmenej 4 hodiny. Na servírovanie posypte créme brulée cukrom, vytiahnite plameňomet a cukor skaramelizujte pred hosťami.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku