
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Ryba:
Losos s kožou
kapusta červená
pomaranč
Soľ
tymián
limetka alebo citrón
cukor kryštalový
Postup:
Lososa nakrájame na plátky. Kapustu červenú očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle, pomaranč si očistíme a vymačkáme z toho šťavu. Postrúhanú kapustu ochutíme soľou, cukrom a pomarančovou šťavou a necháme v miske odstáť, kým kapusta nepustí šťavu. Na plech, vystlaný papierom na pečenie, ktorý vymastíme, začneme dávať ochutenú kapustu a na to položíme lososa, ktorého nasolíme a damé stopku tymianu čerstvého, ak je všetko pripravené, dobre ochutené, tak si trúbu rozohrejeme na cca 170 C a po rozohriati dáme lososa do trúby na minimálne 10 min. Losos nesmie byť veľmi prepečený, treba kontrolovať.
Rizoto:
Cibuľa
Maslo
Ryža
Voda
Soľ
Parmezán
Kokosové mlieko
Maslo
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na troche masla. Pridáme prepláchnutú ryžu a chvíľu ju opekáme na cibuľke. Potom pridáme horúcu vodu v takom množstve, aby bola ryža rovnomerne zaliata.Dobre ju premiešame,osolíme a stále miešame. Keď sa nám zdá, že je suchá,vodu,ryža musí byť stále tekutá,ale nie vodová.Radšej prilievame tekutiny častejšie v menších množstvách.Takto ryžu varíme asi 15-20 minút, stále musí mať konzistenciu riedku:pred dovarením pridáme parmezán nastrúhaný a zamiešame: na záver premiešame a tesne pred servírovaním pridáme kokosové mlieko, zjemníme maslom a poprípade dochutíme ešte soľou, premiešame, aby sa zahriala a odstavíme zo zdroja tepla.