Hlavné jedlo: Lepšie letieť domov a lúpať buráky

Hlavné jedlo: Lepšie letieť domov a lúpať buráky

Kačacie prsia s arašidovou omáčkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Kačica:

1 kg kačacie prsia, soľ, čierne korenie, bobkový list, cesnak, maslo

Postup: 

Kačacie prsia narežeme a dochutíme. Dáme na panvicu a necháme pomaly opekať kým nepustia tuk. Následne sprudka opečieme zo všetkých strán a prelievame maslom a cesnakom. Grilujeme približne 3-4 minúty z každej strany. Následne vložíme do trúby vyhriatej na 200 stupňov na 6-8 minút. Pri podávaní nakrájame na plátky.

Arašidová Omáčka: 

20 g kari pasta, 50 g arašidové maslo, 200 ml kokosové mlieko, 150 ml vývar, cesnak, zázvor, soľ, korenie, rastlinný olej 

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Zarestujeme Kari pastu v hlbokej panvici alebo hrnci na rastlinnom oleji. Zalejeme vývarom pridáme arašidové maslo a necháme rozpustiť. Dochutíme koreninami a necháme variť. Na záver pridáme kokosové mlieko a počkáme kým sa zmes zredukuje a nadobudne hustejšiu konzistenciu.

Pečené zemiaky: 

400 g baby zemiaky, soľ, korenie, tymian, bobkový list 

Postup:

Zemiaky varíme v šupke maximálne 5 minút. Dáme na pekáč na papier na pečenie a pečieme 40 minút. Pri podávaní dozdobíme mikrogreenm

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku