
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Cca 3 Kg bôčik
2 PL Horčica
1 PL Kečup
1 PL sójová omáčka
1 PL Olej
1 PL Cukor
3 strúčiky cesnaku
1/2 čajovej lyžice rasce
Cibuľa
2 kg kapusty
3 ČL cukru
30 dkg údenej slaniny
Rasca
Vegeta
Postup:
Umyjeme si bôčik, ktorého následne spodnú časť od kože narežeme. Bôčik narežeme na cca 1cm plátky a každý jeden plátok trošičku osolíme. Do nádoby si ďalej pripravíme horčicu, kečup, cesnak, rascu, cukor, sójovú omáčku. Všetko to spolu zamiešame a do pripravenej zmesi vložíme už nakrájaný bôčik. Následne bôčik položíme na hlbokú panvicu a celé to zalejeme pácom v ktorom sme to namáčali. Necháme dusiť a nakoniec jemne osmažíme. Počas dusenia môžeme ešte pridať 1dcl piva. Do druhého hrnca si nakrájame cibuľu zo slaninkou a dáme pridáme k tomu dve lyžice cukru. Necháme, nech sa upraží. Umyjeme kapustu a ešte ju poprekrajujeme a následne to celé dáme do hrnca k slaninke a cibuľke. Dáme trocha rasce a necháme dusiť do mäkka. Podávame s knedlíkom.