Hlavné jedlo: Vytopiť a do Stupavy!

Hlavné jedlo: Vytopiť a do Stupavy!

Bôčik s kapustou a knedľou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Cca 3 Kg bôčik

2 PL Horčica

1 PL Kečup

1 PL sójová omáčka

1 PL Olej

1 PL Cukor

3 strúčiky cesnaku

1/2 čajovej lyžice rasce

Cibuľa

2 kg kapusty

3 ČL cukru

30 dkg údenej slaniny

Rasca

Vegeta

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Umyjeme si bôčik, ktorého následne spodnú časť od kože narežeme. Bôčik narežeme na cca 1cm plátky a každý jeden plátok trošičku osolíme. Do nádoby si ďalej pripravíme horčicu, kečup, cesnak, rascu, cukor, sójovú omáčku. Všetko to spolu zamiešame a do pripravenej zmesi vložíme už nakrájaný bôčik. Následne bôčik položíme na hlbokú panvicu a celé to zalejeme pácom v ktorom sme to namáčali. Necháme dusiť a nakoniec jemne osmažíme. Počas dusenia môžeme ešte pridať 1dcl piva. Do druhého hrnca si nakrájame cibuľu zo slaninkou a dáme pridáme k tomu dve lyžice cukru. Necháme, nech sa upraží. Umyjeme kapustu a ešte ju poprekrajujeme a následne to celé dáme do hrnca k slaninke a cibuľke. Dáme trocha rasce a necháme dusiť do mäkka. Podávame s knedlíkom.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku