
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
dlhé piškóty, káva podľa chuti, práškový cukor, trstinový cukor, 6 vajec , 500 gramov mascarpone, amareto, kakao
Postup:
Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme hustú penu. Potom pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém. Na dno pripravenej nádoby (asi 30 x 30 x 10 cm) poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej horúcej kávy zmiešanej s amarettom. Na piškóty rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškót, rozotrieme na ne druhú polovicu krému, uhladíme a niekoľkokrát zľahka udrieme nádobou o kuchynskú dosku, aby sa krém dostal rovnomerne medzi vrstvy piškót. Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaom a nakrájame na porcie.