
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Karlovarský knedlik:
Rohlíky/sendvič
Mlieko
Slanina - výpeková
Petržlenová vňať
Kápiova paprika farebná
Soľ
Korenie čierne
Vajíčko
Postup:
Do veľkej nádoby si nakrájame rohlíky/sendvič. Na panvici si orestujeme kápiu a slaninu, ďalej si nasekáme petržlenovú vňať a všetko to pridáme do nádoby. Dolejeme mlieko podľa potreby a oddelíme si žĺtok od bielka. Z bielok si pripravíme sneh. Všetko to zamiešame do jedného tvaru a pridáme soľ a korenie. Povaríme knedlíky vo vriacej vode 15-20 minút.
Kapustové pyré:
Olej
Červená cibuľa
Červená kapusta
Hnedý cukor
Pomaranč
Soľ
Tymián
Červené víno
Nové korenie
Bobkový list
Rasca mletá
Postup:
Cibuľu s kapustou si nakrájame na menšie kúsky. V hrnci na oleji si orestujeme cibuľu do zlatista, následne pridáme hnedý cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Následne pridáme nové korenie, bobkový list, tymian a mletú rascu nech to pustí chuť. Následne pridáme červenú kapustu, ktorú trošku podusíme a pridáme červené víno. Všetko v hrnci podusíme do mäkka a ku koncu pridáme šťavu z pomarančov.
Kačacie prsia:
Soľ
Čierne korenie
Pomaranč
Olej
Postup:
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a následne sprudka orestujeme na panvici, aby bola koža do chrumkava a potom ich upečieme v rúre na 7-10 minút.