Hlavné jedlo: Školská desiata na mastno

Hlavné jedlo: Školská desiata na mastno

Kačacie prsia s karlovarským knedlíkom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Karlovarský knedlik:

Rohlíky/sendvič

Mlieko

Slanina - výpeková 

Petržlenová vňať

Kápiova paprika farebná

Soľ

Korenie čierne

Vajíčko

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do veľkej nádoby si nakrájame rohlíky/sendvič. Na panvici si orestujeme kápiu a slaninu, ďalej si nasekáme petržlenovú vňať a všetko to pridáme do nádoby. Dolejeme mlieko podľa potreby a oddelíme si žĺtok od bielka. Z bielok si pripravíme sneh. Všetko to zamiešame do jedného tvaru a pridáme soľ a korenie. Povaríme knedlíky vo vriacej vode 15-20 minút.

Kapustové pyré:

Olej

Červená cibuľa

Červená kapusta

Hnedý cukor

Pomaranč

Soľ

Tymián

Červené víno

Nové korenie

Bobkový list

Rasca mletá

Postup:

Cibuľu s kapustou si nakrájame na menšie kúsky. V hrnci na oleji si orestujeme cibuľu do zlatista, následne pridáme hnedý cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Následne pridáme nové korenie, bobkový list, tymian a mletú rascu nech to pustí chuť. Následne pridáme červenú kapustu, ktorú trošku podusíme a pridáme červené víno. Všetko v hrnci podusíme do mäkka a ku koncu pridáme šťavu z pomarančov.

Kačacie prsia:

Soľ

Čierne korenie

Pomaranč

Olej

Postup:

Kačacie prsia osolíme, okoreníme a následne sprudka orestujeme na panvici, aby bola koža do chrumkava a potom ich upečieme v rúre na 7-10 minút.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku