
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
800 g zeler
200 g zemiaky
1 ks cibuľa
3 ks cesnak
olivový olej, maslo
1 l zeleninový vývar al. voda
soľ, korenie, muškátový orech
150 ml smotana na varenie
krutóny
Postup:
Zeler a zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a orestujeme na oleji a masle do zlatova, pridáme cesnak, nakoniec zemiaky a zeler, mierne porestujeme. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Rozmixujeme, pridáme smotanu, soľ, korenie, muškátový orech a necháme prevrieť. následne precedíme, aby bol krém hladký. Zdobíme zelerovou vňaťou. Podávame s krutónmi.