
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
5 ks kačacie stehná
800 g červená kapusta
1 ks cibuľa
2 ks jablko
800 g zemiaky
2 vajcia
100 g hladká múka
Maslo olej
150 ml červené víno, vývar, voda
cukor, soľ, korenie
Postup:
Predhrejeme rúru na 160 st. Stehná osušíme, osolíme, okoreníme. Do pekáča ku stehnám pridáme vodu, prekryjeme alobalom a pečieme do mäkka cca 2 hodiny. Posledných 20 minút pekáč odkryjeme a necháme grilovať. V hrnci rozohrejeme olej a maslo, pridáme nakrájanú cibuľku, orestujeme. Pridáme nastrúhanú kapustu, jablko, zalejeme vývarom, vínom a dusíme. Dochutíme cukrom, soľou, na záver rozmixujeme do hladka. Zemiaky uvaríme v šupke, následne nastrúhame nadrobno. pridáme vajcia, soľ a vypracujeme hmotu. Do tej pridávame hladkú múku tak, aby vzniklo kompaktné cesto. vytvarujeme valce a dáme variť do osolenej vriacej vody. Varíme cca 30 minút, podľa veľkosti knedle.