Dezert: Jež kardiológ

Dezert: Jež kardiológ

Gaštanové rezy.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

8 vajec
250 g hladká múka
kypriaci prášok
kakao
štipka soli
3 ks gaštanové pyré
3 ks smotana na šľahanie
2 ks 40 % smotana na šľahanie
1 bal ríbezle mrazené
1 bal ríbezle čerstvé

mäta
jedlé zlato

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Z vajec, múky, kypriaceho prášku, kakaa a štipky soli spracujeme piškótové cesto. Pečieme v rúre 20 minút. Po vychladnutí budeme vrstviť nasledovné. Najprv rozmixované ríbezle s cukrom, následne krém, ktorý pripravíme tak, že nastrúhame gaštanové pyré a rozmixujeme ho so šľahačkou. Posledná vrstva bude samostatne ešte vyšľahaná 40 - percentá šľahačka. Ozdobíme jedlým zlatom, vetvičkou čerstvých ríbezlí a mätovým lístkom.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku