
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
1 ks tekvica hokkaido
1 ks červená cibuľa
2 ks mrkva
2 ks zemiaky
2 PL olivový olej
1 plechovka kukurice sladkej
2 strúčiky cesnaku
Smotana na šľahanie
Soľ
Čierne korenie
Vegeta
Kari
Kurkuma
Chlebové krutóny
Petržlenová vňať (dozdobenie)
Tekvicový olej (dozdobenie)
Slnečnicové semienka (dozdobenie)
Postup:
Na olivovom oleji pražíme cibuľku do zlatista. K cibuľke prihodíme cesnak. Tekvicu Hokkaido vydlabeme, narežeme na kocky a pridáme k cibuľke. Následne pridáme mrkvu, zemiaky, kukuricu a korenie a zalejem vodou. Varíme približne 20 minút. Keď suroviny zmäknú, s ponorným mixérom ich pomixujeme. Do rozmixovanej zmesi pridáme smotanu na šľahanie. Servírujeme s krutónmi, tekvicovým olejom, slnečnicovými semienkami a petržlenovou vňaťou.