
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Pečené kuracie rezne:
600 g kuracie prsia
140 g grécky jogurt
100 g jemné ovsené vločky
100 g nastrúhaný parmezán
1 vajíčko
1 PL čierny sezam
1 PL biely sezam
1 PL med
Olivový olej
Mletá červená paprika
Soľ
Karí korenie
Čierne korenie
Postup:
Vyklepeme kuracie prsia. Vo väčšej miske zmiešame jogurt, med, vajce, a korenie, vymiešame do hladka a pripravíme prvú zmes. Vyklepane prsia obalíme v zmesi. Vločky, parmezán a sezam zmiešame dokopy do druhej zmesi. Obalené prsia v prvej zmesi obalíme do druhej zmesi. Pečiaci papier potrieme olivovým olejom a dáme piecť na 13 minút do predhriatej rúry na 170 stupňov. Potom teplotu zvýšime na 250 stupňov a dopekáme približne 5 až 7 minút, kým sa prsia nesfarbia dohneda. Kašu pripravíme tak, že dáme variť zemiaky.
Zemiaková kaša:
1 kg zemiaky
50 g maslo
100 g tavený syr
200 ml polotučné mlieko
Soľ
Čierne korenie
Červená paprika sladká
Čistá voda
Citrón
Petržlenová vňať (dozdobenie)
Postup:
Uverené zemiaky scedíme vodou, zalejem mliekom, pridáme maslo, bambino a korenie a zmiešame.