
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 hlávka kapusty
Mleté mäso, mix hovädzie a bravčové
ryža
Cibuľa
Paradajky vo vlastnej šťave
Bobkový list
Korenie
Vajce
Majorán
Klinček
Škorica
Sladká paprika
Mrkva
Citrón
Hladká múka
Kyslá smotana
Postup:
Z kapusty sa vyreže hlúbik a vloží do horúcej osolenej vody. Varíme, až kým sa nezačnú oddeľovať listy. Zmiešame v mise uvarenú ryžu, mäso, soľ, korenie, mletú papriku, majorán, cesnak, pretlak a spolu vymiešame. Kapustný list osušíme, vykrojíme hrubú časť, vložíme na to mäso a zavinieme do tvaru šulca. Na dno hrnca dáme olej a 3 listy kapusty, na to poukladáme holúbky, zalejeme troškou vody, pretlakom a necháme dusiť do mäkka. Na panvici opražíme cibuľu, na to hodíme nastrúhanú mrkvu a nasekaný zvyšok kapusty. Ochutíme troškou citróna, osolíme a dusíme do mäkka. Pripravíme si omáčku, do hrnca vylejeme pretlak, osolíme, dáme škoricu, klinček, bobkový list a necháme prevariť. Nakoniec zahustíme múkou, ktorú sme si rozmiešali v troške vody. Podávame s kyslou smotanou.