Hlavné jedlo: Uzavreté Céčko

Hlavné jedlo: Uzavreté Céčko

Holúbky - kapustný list plnený mäsom s ryžou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 hlávka kapusty

Mleté mäso, mix hovädzie a bravčové

ryža

Cibuľa

Paradajky vo vlastnej šťave

Bobkový list

Korenie

Vajce

Majorán

Klinček

Škorica

Sladká paprika

Mrkva

Citrón

Hladká múka

Kyslá smotana

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Z kapusty sa vyreže hlúbik a vloží do horúcej osolenej vody. Varíme, až kým sa nezačnú oddeľovať listy. Zmiešame v mise uvarenú ryžu, mäso, soľ, korenie, mletú papriku, majorán, cesnak, pretlak a spolu vymiešame. Kapustný list osušíme, vykrojíme hrubú časť, vložíme na to mäso a zavinieme do tvaru šulca. Na dno hrnca dáme olej a 3 listy kapusty, na to poukladáme holúbky, zalejeme troškou vody, pretlakom a necháme dusiť do mäkka. Na panvici opražíme cibuľu, na to hodíme nastrúhanú mrkvu a nasekaný zvyšok kapusty. Ochutíme troškou citróna, osolíme a dusíme do mäkka. Pripravíme si omáčku, do hrnca vylejeme pretlak, osolíme, dáme škoricu, klinček, bobkový list a necháme prevariť. Nakoniec zahustíme múkou, ktorú sme si rozmiešali v troške vody. Podávame s kyslou smotanou.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku