
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Cibuľa
Cesnak
Kyslá kapusta
Sladká červená paprika
Čierne korenie
Nové korenie
Bobkový list
Hríby
Klobása
Neúdené koleno
Postup:
Cibuľu nakrájame na kocky a dáme smažiť na bravčovú masť. Keď je cibuľa osmažená pridáme prepučený cesnak, potom pridáme červenú papriku a premiešame. Pridáme koleno, hríby, klobásu a kapustu a spolu varíme aj so všetkými koreninami približne 2 hodiny. Po 2 hodinách pozrieme či ide mäso od kosti dolu. Ak áno odstavíme. Mäsko oberieme a pridáme do kapustnice.
Chlieb:
Ingrediencie:
500 g hladká múka
250 ml vlažná voda
½ čerstvé droždie
1 čajová lyžička soli
1 čajová lyžička drvenej rasce
1 polievková lyžička octu
Postup:
Múku preosejeme do misky, urobíme jamku, pridáme rozdrvené droždie, vlažnú vodu a počkáme, kým sa nevytvorí kvások. Po chvíli pridáme rascu, soľ a ocot. Vymiesime cesto a necháme kysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyformujeme ho do tvaru bochníka. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie a bochník do neho preložíme, necháme kysnúť 30 min. Vykysnutý chlebík potrieme slanou vodou a dáme piecť na 190° na 30 min. Po tomto čase otvoríme rúru, chlieb znovu potrieme slanou vodou a už len dopečieme do zlatista.