Polievka: Pôjde to súdnou cestou

Polievka: Pôjde to súdnou cestou

Kapustnica s domácim chlebom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Cibuľa

Cesnak

Kyslá kapusta

Sladká červená paprika

Čierne korenie

Nové korenie

Bobkový list

Hríby

Klobása

Neúdené koleno

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Cibuľu nakrájame na kocky a dáme smažiť na bravčovú masť. Keď je cibuľa osmažená pridáme prepučený cesnak, potom pridáme červenú papriku a premiešame. Pridáme koleno, hríby, klobásu a kapustu a spolu varíme aj so všetkými koreninami približne 2 hodiny. Po 2 hodinách pozrieme či ide mäso od kosti dolu. Ak áno odstavíme. Mäsko oberieme a pridáme do kapustnice.

Chlieb:

Ingrediencie:

500 g hladká múka

250 ml vlažná voda

½ čerstvé droždie

1 čajová lyžička soli

1 čajová lyžička drvenej rasce

1 polievková lyžička octu

Postup:  

Múku preosejeme do misky, urobíme jamku, pridáme rozdrvené droždie, vlažnú vodu a počkáme, kým sa nevytvorí kvások. Po chvíli pridáme rascu, soľ a ocot. Vymiesime cesto a necháme kysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyformujeme ho do tvaru bochníka. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie a bochník do neho preložíme, necháme kysnúť 30 min. Vykysnutý chlebík potrieme slanou vodou a dáme piecť na 190° na 30 min. Po tomto čase otvoríme rúru, chlieb znovu potrieme slanou vodou a už len dopečieme do zlatista.

Tagy: Polievka
Zdieľaj na facebooku