
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Piškóta: 7 vajec
7 polievkových lyžíc cukru
7 polievkových lyžíc polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilka
1 kávová lyžička vody
1 kávová lyžička oleja
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vyšľahané bielka, trochu premiešame a pridáme múku, prášok do pečiva, vanilku, vodu a olej. Hotovú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170° cca 15 až 20 min.
Krém:
Smotana na šľahanie
Vanilkový puding
Jahody
Jahodový džem
Sirup na pomáčanie piškóty
Postup:
Vyšľaháme smotanu, pridáme puding. Ak je to správne vyšľahané ideme vrstviť. Z piškóty si vykrojíme trojuhoľníčky a plníme tak, že trojuhoľníček najprv omáčame sirupom, na to dáme jahodový džem, šľahačku, uložíme jahody a prikryjeme s druhým trojuhoľníčkom. Vrch ozdobíme šľahačkou a dáme mätový lístok.