Dezert: Výstražný trojuholník

Dezert: Výstražný trojuholník

Jahodová tortička.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Piškóta: 7 vajec

7 polievkových lyžíc cukru

7 polievkových lyžíc polohrubej múky

1 prášok do pečiva

1 vanilka

1 kávová lyžička vody

1 kávová lyžička oleja

Zdroj: TV JOJ

Postup:  

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vyšľahané bielka, trochu premiešame a pridáme múku, prášok do pečiva, vanilku, vodu a olej. Hotovú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170° cca 15 až 20 min.

Krém:

Smotana na šľahanie

Vanilkový puding

Jahody

Jahodový džem

Sirup na pomáčanie piškóty

Postup:  

Vyšľaháme smotanu, pridáme puding. Ak je to správne vyšľahané ideme vrstviť. Z piškóty si vykrojíme trojuhoľníčky a plníme tak, že trojuhoľníček najprv omáčame sirupom, na to dáme jahodový džem, šľahačku, uložíme jahody a prikryjeme s druhým trojuhoľníčkom. Vrch ozdobíme šľahačkou a dáme mätový lístok.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku