
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Pistáciový krém:
mascarpone 250 g
vajcia 2 ks
smotana 33 % 100 ml
rum 1 dcl
120 g cukor kryštáľový
želatína 1 plátok
vanilka
Pistáciový sponge:
125 g bielka
75 g žĺtka
50 g pistáciová pasta
70 g cukor
10 g hladká múka
soľ
2 bombičky
Rakytníkový gél:
200 ml rakytníková šťava
300 ml voda
200 g cukor
5 g agar agar
Nakladaný rakytník:
100 g rakytník mrazený
100 ml voda
100 g cukor
citrónová šťava
Ostatné suroviny:
Kokosové hobliny
pistácie
biela čokoláda
Postup:
Z vody, cukru a citrónovej šťavy si pripravíme simple sirup, ktorým zalejeme mrazený rakytník. Z rakýtníkovej šťavy, vody, cukru a agaru si uvaríme gél. Necháme vrieť približne 5 min, vylejeme do nádoby a necháme vychladnúť. Pomocou ponorného mixéru si z múky, vajec, oleja, cukru a pistáciovej pasty vytvoríme cesto, ktorým naplníme sifónovú fľašu. Použijeme 2 bombičky. Následne do papierového pohárika urobíme zo spodku diery a naplníme do ½ . Pečieme v mikrovlnnej rúre 45 sekúnd. Necháme vychladnúť, natrháme na malé kúsky a dáme sušiť do rúry na 130 st. 4 min. Želatínu namočíme do studenej vody. Vajcia, rum, vanilku a cukor vyšľaháme nad vodným kúpeľom do krému, pridáme želatínu a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme mascarpone s pistáciovou pastou a cukrom. Pridáme vychladnuté vajíčka a dobre premiešame. Nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku. Bielu čokoládu si rozložíme na papier na pečenie a dáme piecť pri teplote 150 st približne 10 min. Necháme vychladnúť a podrvíme. Pistácie si uvaríme vo vode s cukrom približne 30 min, až kým nebudú mäkké. Pistácie dobre vysušíme a vypražíme pri teplote maximálne 140 do zlatista. Pistáciový krém vylejeme do taniera a necháme ho stuhnúť v chladničke. Všetky ostatné suroviny poukladáme na vrch pistáciového krému.