Dezert: Oro Verde

Dezert: Oro Verde

Pistáciová pena, biela čokoláda, rakytník, kokosové hobliny.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Pistáciový krém:

mascarpone 250 g

vajcia 2 ks

smotana 33 % 100 ml

rum 1 dcl

120 g cukor kryštáľový

želatína 1 plátok

vanilka

Pistáciový sponge:

125 g bielka

75 g žĺtka

50 g pistáciová pasta

70 g cukor

10 g hladká múka

soľ

2 bombičky

Rakytníkový gél:

200 ml rakytníková šťava

300 ml voda

200 g cukor

5 g agar agar

Nakladaný rakytník:

100 g rakytník mrazený

100 ml voda

100 g cukor

citrónová šťava

Zdroj: TV JOJ

Ostatné suroviny:

Kokosové hobliny

pistácie

biela čokoláda

Postup:

Z vody, cukru a citrónovej šťavy si pripravíme simple sirup, ktorým zalejeme mrazený rakytník. Z rakýtníkovej šťavy, vody, cukru a agaru si uvaríme gél. Necháme vrieť približne 5 min, vylejeme do nádoby a necháme vychladnúť. Pomocou ponorného mixéru si z múky, vajec, oleja, cukru a pistáciovej pasty vytvoríme cesto, ktorým naplníme sifónovú fľašu. Použijeme 2 bombičky. Následne do papierového pohárika urobíme zo spodku diery a naplníme do ½ . Pečieme v mikrovlnnej rúre 45 sekúnd. Necháme vychladnúť, natrháme na malé kúsky a dáme sušiť do rúry na 130 st. 4 min. Želatínu namočíme do studenej vody. Vajcia, rum, vanilku a cukor vyšľaháme nad vodným kúpeľom do krému, pridáme želatínu a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme mascarpone s pistáciovou pastou a cukrom. Pridáme vychladnuté vajíčka a dobre premiešame. Nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku. Bielu čokoládu si rozložíme na papier na pečenie a dáme piecť pri teplote 150 st približne 10 min. Necháme vychladnúť a podrvíme. Pistácie si uvaríme vo vode s cukrom približne 30 min, až kým nebudú mäkké. Pistácie dobre vysušíme a vypražíme pri teplote maximálne 140 do zlatista. Pistáciový krém vylejeme do taniera a necháme ho stuhnúť v chladničke. Všetky ostatné suroviny poukladáme na vrch pistáciového krému.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku