Polievka: Zopár okúpaných Talianov

Polievka: Zopár okúpaných Talianov

Zeleninový vývar s domácimi tortelínami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Tortellini:

cesto:

- dve šálky hladkej múky

- 5 žĺtok

Plnka:

- šalotka

- 250 g mascarpone

- 200 g čerstvý špenát

- 5 šampiňónov

- 100 g Prosciutto

- petržlenová vňať

Vývar:

- 5 stredných mrkiev

- 3 petržleny

- zeler

- petržlenová vňať

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Z vajec a múky si vymiesime cesto, nesmie sa lepiť alebo rozpadať, musí sa miesiť rukou alebo v kuchynskom robote cca 10 minút. Cesto odložíme na + hodinu do chladničky alebo na noc.

Plnka:

Rozpálime si na olivovom oleji šalotku, pridáme nadrobno nakrájané hríby a neskôr špenát. Krátko podusíme a necháme vychladnúť. Primiešame mascarpone a petržlenovú vňať. Opečieme prosciutto do chrumkava, nasekáme na malé kúsky a vmiešame do zmesi. Cesto si vyvaľkáme a vykrojíme kruhy veľkosti 6-7 cm, naplníme zmesou, preložíme na polovicu a oba konce spojíme k sebe, aby nám vynikol daný tvar. Cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode cca 5-6 minút.

Vývar:

Zeleninu si ošúpeme, môžeme ju jemne opražiť na olivovom oleji, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme čiernym korením a pomaly varíme cca 1.5 hodiny. Tortelliny podávame vo vývare s petržlenovou vňaťou.

Tagy: Polievka
Zdieľaj na facebooku