
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Tortellini:
cesto:
- dve šálky hladkej múky
- 5 žĺtok
Plnka:
- šalotka
- 250 g mascarpone
- 200 g čerstvý špenát
- 5 šampiňónov
- 100 g Prosciutto
- petržlenová vňať
Vývar:
- 5 stredných mrkiev
- 3 petržleny
- zeler
- petržlenová vňať
Postup:
Z vajec a múky si vymiesime cesto, nesmie sa lepiť alebo rozpadať, musí sa miesiť rukou alebo v kuchynskom robote cca 10 minút. Cesto odložíme na + hodinu do chladničky alebo na noc.
Plnka:
Rozpálime si na olivovom oleji šalotku, pridáme nadrobno nakrájané hríby a neskôr špenát. Krátko podusíme a necháme vychladnúť. Primiešame mascarpone a petržlenovú vňať. Opečieme prosciutto do chrumkava, nasekáme na malé kúsky a vmiešame do zmesi. Cesto si vyvaľkáme a vykrojíme kruhy veľkosti 6-7 cm, naplníme zmesou, preložíme na polovicu a oba konce spojíme k sebe, aby nám vynikol daný tvar. Cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode cca 5-6 minút.
Vývar:
Zeleninu si ošúpeme, môžeme ju jemne opražiť na olivovom oleji, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme čiernym korením a pomaly varíme cca 1.5 hodiny. Tortelliny podávame vo vývare s petržlenovou vňaťou.