Dezert: Čo sa skrýva pod škrupinou?

Dezert: Čo sa skrýva pod škrupinou?

Mascarpone krém s macerovaným mangom a malinami a meringue.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Krém:

- mascarpone 300 g

- 33 % šľahačka 400 ml

- vanilkový struk

- kryštálový cukor 50 g

Postup:

Mascarpone a šľahačku spolu na pomalom stupni rozmiešame v kuchynskom robote. Pridáme cukor, vanilkový struk. Odložíme do chladničky spinkať.

Macerované mango a maliny:

- mango zrelé

- maliny

- cukor 1 lyžica

- limetová šťava

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mango nakrájame na malé kocky cca 6-7 mm, pridáme maliny, cukor, limetovú šťavu z jednej limety a dobre premiešame.

Meringue: 

- 4 bielka z väčších vajec

- 115 g kryštálového cukru

- 115 g práškového cukru

- sumac

- čili

- soľ

Postup:

Bielka si vyšľaháme a keď máme sneh hotový, primiešame kryštálový cukor. Vznikne krásny krém, do ktorého už len špachtľou vmiešame práškový cukor. Nanesieme krém na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme zmesou korenia a soli. Pečieme na 110 stupňoch cca 2 hodiny. Meringue sa musí oddeliť od papiera, musí byť vychladený. Do menšej misky dáme krém, na ktorý dáme macerované ovocie a ukladáme polámané kusy meringu. Ozdobíme mätou.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku