
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
maslo, hladká múka, vajcia, hruška, koňak, pomarančový likér, šťava z pomaranča, vanilkový lusk, smotana, glukóza, orechy, višňový kaviár
Postup:
Cesto na kiš si vypracujeme zo 100 gramov masla, 100 gramov hladkej múky, 1 vajce a 3 lyžičiek studenej vody. Cesto je ideálne nechať odležať 40 minút. Odležané cestu si vyvaľkáme, zaťažíme a dáme piecť na 180 °C na 15 minút. Po 15 minútach záťaž z cesta dáme dole a pečieme ešte ďalších 5 minút. Hrušku si povaríme v zmesi koňaku, pomarančového likéru, pomarančovej šťavy a necháme vychladnúť. Vychladnutú hrušku pokrájame na tenké plátky. Na žĺtkový krém si vyšľaháme žĺtka vo vodnom kúpeli s vanilkovou. Na záver zjemníme smotanou a podávame za studene z bombičkovej fľaše vo forme espumy. Na karamelový čips si v hrnci si rozpustíme 100 g masla, pridáme 100 g múky a 20 g glukózy. Vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes pokrájame na kocky a dáme ešte piecť na 170 °C asi 10 minút. Vznikne pekný čips, necháme vychladnúť, pridáme orestované orechy.