Dezert: Kyselé, ale veselé

Dezert: Kyselé, ale veselé

Citrónový koláč.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

5 g prášková želatína

20 g vody

550 g šľahačky

200 g bielej čokolády

90 g yuzu

20 g bazového sirupu

1 vanilkový struk

Citrónový olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať. Šľahačku zahrejeme a rozpustíme v nej želatínu. Potom ňou zalejeme čokoládu. Premixujeme tyčovým mixérom. Pridáme yuzu, bazový sirup a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnutú zmes vyšľaháme a pridáme vanilku a citrónový olej. Potom naplníme formu pridáme vklad a dáme zmraziť. Vklad zmrznutý bazový sirup s mätou a agarom Nakoniec citróny zafarbíme kakaovým maslom.

Pistáciová ganache:

300 g bielej čokolády

Pistáciová pasta

100 g šľahačky

Postup:

Šľahačku zahrejeme a pridáme čokoládu a pistáciovú pastu. Necháme vychladnúť.

Kadaif: 

Pistáciový krémred

Kadaif a pistáciový krém zmiešame.

Korpus:

4 bielka

130 g cukru

180 g mandľovej múky

20 g hladkej múky

Postup:

Bielka s cukrom vyšľaháme pridáme mandľovú múku a hladkú múku a dáme piecť na 15 minút na 180 stupňov.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku