Polievka: Zmixovaná buľva

Polievka: Zmixovaná buľva

Zelerový krém s trhaným mäsom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie: 

zeler, šalotka, smotana 33 %, zemiaky, cibuľa červená, šampiňóny, trhané mäso, ocot, cukor, pór, soľ, korenie, toast, maslo, bobkový list, nové korenie, hovädzí krk

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Šalotku si opečieme na oleji spolu s maslom a pridáme zeler, zemiaky a zalejeme vodou. Dochutíme soľou a korením a necháme variť. Po uvarení rozmixujeme do hladka a prepasírujeme. Pridáme smotanu a maslo na zjemnenie. Toastový chlieb si nakrájame na pásiky a opečieme na masle.

Nakladaná cibuľa: 

Červenú cibuľu si očistíme, nakrájame na dve časti a dáme variť do vody kde pridáme ocot, cukor, nové korenie, bobkový list. Po prevretí cibuľu necháme v náleve do zmäknutia, necháme vychladiť a rozdelíme na lupienky.

Trhané mäso:

Hovädzí krk si naložíme soľou, korením a bbq omáčkou dáme do vákuovacieho vrecka a sous vide robíme 12 hodín na 80 stupňov. Šampiňóny si nakrájame na polovičky a narežeme z vrchu na mriežku, následne opečieme na masle so soľou.

Pórové vlasy: 

Pór si nakrájame na jemné pásiky a dáme variť na cca 2 minúty do osolenej vody. Po uvarení necháme osušiť a následne dáme do rozpáleného oleja smažiť do zlatista.

Tagy: Polievka
Zdieľaj na facebooku