Hlavné jedlo: Budhisti zo Saint Tropez

Hlavné jedlo: Budhisti zo Saint Tropez

Marinovaná teľacia sviečková sous vide, s omáčkou veluté, kokos mliekom a kari pastou, polentové crostini.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Kari velouté omáčka:

4 najemno nakrájané šalotky, 300 ml kvalitného vína, 40ml mirin (čínske ryžové víno), 15 g masla, 375 ml kuracieho vývaru, 150 ml šľahačkovej smotany, 225 ml kokosového mlieka, 2 ČL červenej kari pasty (ideálne domácej, nepikantnej)

Sous-vide teľacia sviečková:

800 g - 1 kg sviečkovej, 2 PL citrónovej šťavy, 2 PL oliv. oleja (alebo oleja z konfitovaného cesnaku), 2 ČL sezamového oleja, 2 PL mirinu, 3/4 ČL zmesi korenia piatich vôní, soľ, čierne korenie

Sous-vide koreňová zelenina:

150 g nakrájanej mrkvy a a paštrnáku, 2 PL olivového oleja, 1 ČL ryžového octu, 3 tobolky čierneho (nie zeleného), kardamonu, štipka soli

Polentové crostini:

300 g Polenty, 1,5 L vody, 50 g nastrúhaného parmezánu, olivový olej na potretie pred restovaním

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na omáčku si zarestujeme šalotky, podlejeme vínom, mirinom a necháme redukovať. Po vyredukovaní pridáme vývar a opäť redukujeme. Na záver pridáme smotanu, domácu kari pastu a kokosové mlieko. Redukujeme a vymixujeme. Mäso si očistíme. Zmiešame si ingrediencie si na mäso a v zmesi si obalíme pripravené mäso. Dáme souvidovať. Tesne pred podávaním mäso zatiahneme z každej strany na panvici. Zeleninu si pokrájame obalíme v zmesi z oleja, ryžového octu, soli a čierneho kardamónu. Souvidujeme.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku