
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Čokoládový krém:
170 g čokolády (70 - 80 % kakaa), 3 dcl šľahačkovej smotany, 60 g cukru, 1 dcl mlieka, 1 vanilkový struk, 4 tobolky kardamónu, 1 väčšia alebo 2 malé hviezdy badiánu, 1 sušené chilli, štipka soli, 3 plátky želatíny
Mango lassi pena:
200 g nakrájané zrelé mango, 120 ml šľahačkovej smotany, 100 g jogurtu, 30 g trstinového cukru, kardamónový prášok (z 3 toboliek kardamónu), 2 plátky želatíny
Na ozdobu:
opražené skaramelizované pistácie, lístok mäty
Postup:
Na čokoládový krém si do šľahačky dáme na chvíľu povariť koreniny ako vanilka, kardamón, badián, soľ a čilli. Po vylúhovaní precedíme. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vychladnutú voňavú šľahačku prilejeme do čokolády a pridáme želatínu na stuhnutie. Takto pripravenú zmes nalejeme do servírovacích pohárikov. Na lassi si pokrájame mangá, vysypeme do mixéra a pridáme ostatné ingrediencie. Vymixuje a pridáme želatínu, opäť na stuhnutie. Hmotu dáme do bombičkovacej fľaše a vo forme espumy to nastriekame na čokoládovú hmotu. Pre chrumkavosť prisypeme sladené pistácie.