Dezert: Bollywoodsky flám

Dezert: Bollywoodsky flám

Čokoládový dezert s mango lassi.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Čokoládový krém:

170 g čokolády (70 - 80 % kakaa), 3 dcl šľahačkovej smotany, 60 g cukru, 1 dcl mlieka, 1 vanilkový struk, 4 tobolky kardamónu, 1 väčšia alebo 2 malé hviezdy badiánu, 1 sušené chilli, štipka soli, 3 plátky želatíny

Mango lassi pena:

200 g nakrájané zrelé mango, 120 ml šľahačkovej smotany, 100 g jogurtu, 30 g trstinového cukru, kardamónový prášok (z 3 toboliek kardamónu), 2 plátky želatíny

Na ozdobu:

opražené skaramelizované pistácie, lístok mäty

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na čokoládový krém si do šľahačky dáme na chvíľu povariť koreniny ako vanilka, kardamón, badián, soľ a čilli. Po vylúhovaní precedíme. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vychladnutú voňavú šľahačku prilejeme do čokolády a pridáme želatínu na stuhnutie. Takto pripravenú zmes nalejeme do servírovacích pohárikov. Na lassi si pokrájame mangá, vysypeme do mixéra a pridáme ostatné ingrediencie. Vymixuje a pridáme želatínu, opäť na stuhnutie. Hmotu dáme do bombičkovacej fľaše a vo forme espumy to nastriekame na čokoládovú hmotu. Pre chrumkavosť prisypeme sladené pistácie. 

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku