
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
hovädzia roštenka, zemiaky, polohrubá muka, vajíčko, soľ, korenie, kôpor, maslo citrónová šťava, cukor, želatína, zelené jablko, jablčný ocot
Postup:
Roštenku souvisujeme na 52,5 stupňa na 2 hodiny, pred podávaním len opečiem z oboch strán. Do hrnca dáme maslo, hladkú muku a speníme, pridáme hovädzí vyvar, smotanu, kôpor, ochutíme soľou, cukrom, korením a citrónovou šťavou. Zo souvidovaných žĺtok a bielok si pripravíme dva druhy pasty na dekor. Zemiak si vykrojíme, opečieme a varíme do mäkka.
Zemiakový ňok:
Do predvarených zemiakov pridáme soľ, korenie, vajíčko a polohrubú muku. Vypracujeme cesto a vytvarujeme ňoky, ktoré varíme následne v slanej osolenej vode. Nastrúhane zemiaky opláchneme, vysušíme a v rozpálenom oleji, upečieme na zemiakové seno na dekor.