Hlavné jedlo: Zo stáda na pole

Hlavné jedlo: Zo stáda na pole

Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

hovädzia roštenka, zemiaky, polohrubá muka, vajíčko, soľ, korenie, kôpor, maslo citrónová šťava, cukor, želatína, zelené jablko, jablčný ocot

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Roštenku souvisujeme na 52,5 stupňa na 2 hodiny, pred podávaním len opečiem z oboch strán. Do hrnca dáme maslo, hladkú muku a speníme, pridáme hovädzí vyvar, smotanu, kôpor, ochutíme soľou, cukrom, korením a citrónovou šťavou. Zo souvidovaných žĺtok a bielok si pripravíme dva druhy pasty na dekor. Zemiak si vykrojíme, opečieme a varíme do mäkka.

Zemiakový ňok:

Do predvarených zemiakov pridáme soľ, korenie, vajíčko a polohrubú muku. Vypracujeme cesto a vytvarujeme ňoky, ktoré varíme následne v slanej osolenej vode. Nastrúhane zemiaky opláchneme, vysušíme a v rozpálenom oleji, upečieme na zemiakové seno na dekor.

Tagy: Jedlo
Zdieľaj na facebooku