Dezert: Kuchynský triatlon

Dezert: Kuchynský triatlon

Banánový sorbet, tvarohová pena, čokoládový mousse.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

horká čokoláda, mliečna čokoláda, šľahačková smotana, cukor, višne v náleve, mandle, vajíčka, olej, voda, múka, amareto, káva, tvaroh, banány

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu. Vychladenú silikónovú formu vytrieme touto čokoládou a dáme zamraziť. Pripravíme čokoládový mousse - do roztopenej čokolády pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme na čokoládový mousse. Mandle opražímee s cukrom a s višňami a zmiešame s čokoládovým moussom a to cele dáme do vytretej formy s čokoládou. Pripravíme si korpus - žĺtka vyšľaháme s cukrom pridáme olej, vodu, múku a vmiešame sneh z bielok. Pečieme na 170 stupňov 25 min. cca. Vychladnutý korpus potrieme amaretom a kávou a vložíme do formy, kde mame mousse z čokolády. Tvaroh aj vyšľaháme so šľahačkou a cukrom a dáme do formy zamraziť. Zamrazené banány rozmixujeme so smotanou a vložíme do formy a dáme zamraziť. Pred podávaním vyberieme z formy hotový sorbet.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku