
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
horká čokoláda, mliečna čokoláda, šľahačková smotana, cukor, višne v náleve, mandle, vajíčka, olej, voda, múka, amareto, káva, tvaroh, banány
Postup:
Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu. Vychladenú silikónovú formu vytrieme touto čokoládou a dáme zamraziť. Pripravíme čokoládový mousse - do roztopenej čokolády pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme na čokoládový mousse. Mandle opražímee s cukrom a s višňami a zmiešame s čokoládovým moussom a to cele dáme do vytretej formy s čokoládou. Pripravíme si korpus - žĺtka vyšľaháme s cukrom pridáme olej, vodu, múku a vmiešame sneh z bielok. Pečieme na 170 stupňov 25 min. cca. Vychladnutý korpus potrieme amaretom a kávou a vložíme do formy, kde mame mousse z čokolády. Tvaroh aj vyšľaháme so šľahačkou a cukrom a dáme do formy zamraziť. Zamrazené banány rozmixujeme so smotanou a vložíme do formy a dáme zamraziť. Pred podávaním vyberieme z formy hotový sorbet.