Dezert: Pogačka súľocuker

Dezert: Pogačka súľocuker

Karamelový cheesecake.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

keksíky, maslo, 3 vajíčka, 500 g jemného tvarohu, 250 g hrudkového tvarohu, sladká smotana, cukor, soľ

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Cesto:

Keksíky si rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Hmotu následne dáme do formy na pečenie. Dáme piecť na 5-10 minút pri 180 stupňoch. Necháme vychladnúť. krém: vymixujeme vajíčka, jemný tvaroh, hrudkový tvaroh so sladkou smotanou a 30g cukru Krém následne navrstvím na upečený základ. Rúru predhrejem na 250 stupňov, potom ju vypneme a vložíme do nej koláč na 1 hodinu. Necháme vychladnúť a dáme na vrch slaný karamel.

Slaný karamel:

300 – 400 g cukru na panvici roztopíme, podlejeme vodou, počkáme kým sa z toho urobím karamel. Potom odstavím zo sporáku a pridáme maslo, počkáme kým sa roztopí. Potom pridáme sladkú smotanu a soľ.

Tagy: Dezert
Zdieľaj na facebooku